COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou concept de comerț stradal, prezentat pentru dezbateri publice

Un nou concept de comerț stradal, prezentat pentru dezbateri publice

Primăria municipiului Chișinău informează că marți, 5 mai 2020, ora 15:00, vor avea loc discuții publice, în regim online, asupra proiectului Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii a precizat că noul document de politici privind comerțul stradal din municipiul Chișinău vine să pună în funcție cadrul legal și regulamentele deja elaborate, ce urmează să fie aplicate, dar de care nu s-a ținut cont pînă acum.

Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, viceprimarul a menționat că autoritățile locale au acumulat mai multe propuneri și idei de la reprezentanții mediului de afaceri și de la alte persoane interesate în dezvoltarea Conceptului de comerț stradal. Astfel, în dezbateri vor fi abordate toate propunerile înaintate, în baza tabeului de divergențe.


Evenimentul va fi organizat în regim online, prin intermediul platformei de conferințe ZOOM. Date de acces Zoom: 503-844-773 (ID conferință discuții). La dezbateri sînt invitate să participe persoanele interesate, reprezentanții instituțiilor publice și ai mediului de afaceri, reprezentanții societății civile, activiști civici etc.

Elaborarea Conceptului privind desfășurarea comerțului ambulant stradal în municipiul Chișinău are drept scop sistematizarea acţiunilor întreprinse, orientate spre stimularea comerţului ambulant organizat şi modern, reglementarea și organizarea comerțului stradal, dezvoltarea concurenței loiale, precum și crearea unui aspect atractiv al orașului.

Participanții la dezbatere care se înscriu pentru luări de cuvînt își vor expune punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului enunțat. Durata-limită pentru exprimarea opiniilor este de 5 minute pentru fiecare participant.

Sugestiile și comentariile pe marginea proiectului pot fi prezentate persoanei responsabile - Grigore Veverița, șef secție DGCAPPS (dc@pmc.md, tel.: 079333187), pînă pe data de 04 mai 2020, ora 17:00.

Proiectul Conceptului de desfășurare a comerțului stradal pe teritoriul municipiului Chișinău și tabelul de divergențe al propunerilor acumulate în rezultatul consultărilor publice a Conceptului respectiv, sînt disponibile pe pagina web a Primăriei municipiului Chișinău (www.chisinau.md) şi a DGCAPPS (www.comert.chisinau.md), precum și pe portalul guvernamental „particip.gov.md" .

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load