COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un milion de lei a fost repartizat Direcției Asistență Socială și Sănătate

Un milion de lei a fost repartizat Direcției Asistență Socială și Sănătate

Suma rămasă din donațiile făcute de către oamenii de bună credință pe contul bancar deschis de primăria municipiului Chișinău, 1 milion 099 de mii de lei, au fost astăzi repartizați Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate.

Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, potrivit căruia din acești bani vor fi cumpărate 3500 de echipamente de protecție pentru medici, 1000 de teste pentru COVID-19, 3500 de viziere, 3500 de măști de protecție și 30 de termoscanere - toate fiind repartizate în instituțiile medico-sanitare municipale.

În prezent pacienții suspecți cu COVID-19 sînt transportați la 2 spitale municipale, este vorba de Spitalul de boli contagioase pentru copii și Maternitatea nr. 2.


De azi, sera pacienții vor fi duși spre examinare încă în două spitale municipale, Spitalului Clinic Municipal de Copii ,,V. Ignatenco “ și Spitalului Clinic Municipal ,,Sfîntul Arhanghel Mihail”. Cele 2 instituții fiind pregătite pentru acest lucru.

Anterior toate instituțiile medicale municipale au primit surse financiare, atît din fondul de rezervă cît și din donațiile oferite, pentru a procura toate cele necesare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri