COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un director de școală și-a angajat fiul în instituție. Ce riscă acum?

Un director de școală și-a angajat fiul în instituție. Ce riscă acum?

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința directorului școlii sportive nr.8 din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, Postolachi Oleg, care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

Potrivit materialelor din dosar, în anul 2017 - bărbatul, aflîndu-se în exercitarea funcției de conducător și-ar fi angajat fiul în cadrul instituției, în calitate de antrenor de înot.

Astfel, de pe urma actelor juridice și administrative semnate de tatăl său- fiul ar fi beneficiat de remunerări în funcție, sporuri de performanță, muncă prin cumul și concediu, timp de doi ani și jumătate, transmite unimedia.info.


În cadrul controlului, inițiat în rezultatul unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că - directorul școlii sportive a încălcat prevederile legale prin nedeclararea conflictului de interese și nesoluționarea acestuia, conform modului și termenului stabilit de lege.

Dacă actul emis de ANI va rămîne definitiv - inspectorul de integritate va sesiza Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în vederea inițierii procedurii de demitere de funcție a subiectului.

În rezultatul acestor acțiuni, subiectul vizat riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, pentru o perioadă de 3 ani. Acesta ar putea fi inclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load