COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un arhitect a numit principala problemă a Chișinăului

Un arhitect a numit principala problemă a Chișinăului

Principala problemă a Chișinăului este că centrul istoric al orașului coincide cu cel de afaceri și anume acest conflict este unul cheie.

Despre acest lucru a declarat arhitectul, membrul Consiliului de urbanism, Denis Nedeoglo, menționînd că istoria dictează cerința de conservare și restaurare, iar funcțiile de afaceri necesită dezvoltarea și aderarea mediului urban la noile realități.

"Avem un paradox. Pe același teritoriu, în același timp, trebuie să păstrăm și să restaurăm simultan patrimoniul istoric și să dezvoltăm funcțiile de afaceri ale centrului administrativ și de afaceri al orașului, care se află pe același teritoriu. Toate funcțiile administrative și de afaceri ale Republicii și orașului sînt concentrate în centrul Chișinăului. Și principalele fluxuri ale activității de afaceri sînt concentrate aici! Și istoria este concentrată aici! Dacă încercați să desenați această situație artistic, atunci în pădure frunzele căzute ale patrimoniului istoric nu permite creșterea activității de afaceri... Adică, cum nu permit?... Oficial... Dar de fapt... Banii decid. Anume din această politică de ascundere a problemei, apar "scheme", care încîntă funcționarii și excită societatea civilă", a subliniat el pe blogul său.


Există un alt paradox care rezultă din primul, a spus el.

"În perioada sovietică centrul a fost" conservat", iar raioanele au crescut rapid. În cele din urmă, avem o siluetă paradoxală a orașului. Centrul nostru "a eșuat", comparative cu zonele de pereferie. În cazul unei dezvoltări normale a orașului, imaginea orașului este organică ca un "puls". Unde este concentrată activitatea, înălțimea este maximă. De aceea, prezența unui centru de afaceri este normală. Adică "City". Numai nu în Chișinău. În Chișinău "pulsul" este caracteristic... Eșecul siluetei. Iată așa "paradoxuri"", a subliniat Denis Nedeoglo.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load