COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultimele date în Chișinău: 216 focare și peste 13 mii de oameni monitorizați

Ultimele date în Chișinău: 216 focare și peste 13 mii de oameni monitorizați

Din 864 de persoane testate pozitiv la Covid-19 în Republica Moldova, 260 sînt din mun. Chișinău. Totodată, alți 13. 576 de locuiori ai municipiului se află sub supravegherea medicilor de familie.

Informația a fost prezentată de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

„Sub supravegherea asistenței medicale primare a persoanelor revenite de peste hotare și a persoanelor cu Covid-19, cazuri suspecte și confirmate se află 13.576 de persoane. Totodată, avem 216 focare Covid-19 confirmate în Chișinău, dintre care 31 sînt focare noi. Persoane cu Covid-19 contacți și revenite de peste hotare în ultimele 14 zile – 5.479. La ziua raportării, total contacți sînt 565 de persoane”, a precizat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.


Totodată, zilnic sînt monitorizați 2.496 de beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul Direcției: servicul îngrijire socială la domiciliu, serviciul personal asistență personală, serviciul social echipa mobilă.

„Lucrătorii sociali au realizat 4.998 de vizite la domiciliul beneficiarilor deserviți, aflați în situații dificile, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infecției.

De asemenea, mai mulți agenți economici au donat peste 300 de pachete cu produse alimentare, pentru persoanele social- vulnerabile, iar angajații Direcției, ajutați de voluntari, au repartizat la domicilile beneficiarilor de servicii de alimentare peste 1.200 de astfel de pachete, de la cantinele sociale.

Tatiana Bucearschi s-a referit și la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din Chișinău. „La moment acolo sînt plasași 49 de beneficiari, toți cu starea de sănătate bună. Dintre ei, 11 sînt cu vîrsta de peste 63 de ani. Beneficiarii noi care vin sînt plasați într-un izolator special, monitorizați 14 zile și apoi plasați nemijlocit în Centru”, a precizat aceasta.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load