Ultima oră! Chirtoacă demisionează

Ultima oră! Chirtoacă demisionează

Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anuțat cu puțin timp în urmă că demisionează, anunță Noi.md.


El și-a argumentat decizia prin faptul că nu mai vrea să fie părtaș la jocurile politice care se fac în capitală și că poartă responsabilitate în fața cetățenilor care l-au ales. 


„Nu văd o altă soluție decît să îmi dau demisia. Dacă rămîn, devin complicele lor. Eu răspund doar în fața cetățenilor”, a declarat astăzi Chirtoacă.


El a mai precizat că renunță la funcție în semn de protest față de abuzurile care se fac în Chișinău. Potrivit primarului suspendat, situația în capitală poate fi deblocată doar prin organizarea alegerilor anticipate, care ar urma să aibă loc în luna mai.


„Locuitorii capitalei trebuie să aibă un reprezentant ales la Primărie: bun, rău, deștept sau mai puțin, dar al lor, nu pus de Plahotniuc sau de alții. În acest moment, fiind ales de cetățeni de trei ori la rînd, nu am cum să mă întorc la birou. Dacă mai stau așa, devin complicele lor. Ei asta vor: să dețină puterea peste tot, complet, pentru alegerile parlamentare deja fraudate de pe acum”, a adăugat Dorin Chirtoacă.


Menționăm că Dorin Chirtoacă a fost reținut la sfîrșitul lunii mai, anul trecut, în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influență. De atunci, Chirtoacă se află sub control judiciar.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load