Trei direcții din cadrul CMC, comasate

Trei direcții din cadrul CMC, comasate

Consilierii locali au votat, astăzi,  comasarea mai multor direcții din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, notează Noi.md.


Cei mai nemulțumiți de decizia luată de aleșii locali, s-au arătat consilierii liberali, care au fost împotriva unor astfel de modificări.


De menționat că pentru comasarea direcțiilor au votat socialiști, comuniști, cei din blocul PPEM și aleșii locali neafiliați, ceea ce constituie 27 de voturi.


Drept urmare a deciziei luate astăzi de consilierii CMC, posturile de conducere ale direcțiilor comasate vor fi scoase la consurs. Printre ele se numără și funcția actualului șef de la Sănătate, Mihai Modlovanu, căruia primarul general interimar Silvia Radu i-a cerut demisia zilele trecute.


Prin urmare, Direcția socio-ecologică a fost comasată prin absorbție cu Direcția locativ comunală, Direcția agricultură a fost comasată cu Direcția economică, Direcția sănătate a fost comasată cu Direcția asistență socială vor fuziona, pe cînd Fondul municipal a fost lichidat, iar funcțiile au trecut la Direcția asistență socială. 


Liberalii nu doar s-au opus deciziei, dar au și menționat că absorbția direcțiilor este ilegală.


„Unde sunt expertizele juridice și economice”, a întrebat reproșativ șeful fracțiunii PL, Ion Cebanu. 


„Unde este madam aista, țața cum o cheamă... țața Silvia”, a continuat Cebanu.


Liberalul a numit-o pe Ala Nimerenco "mincinoasă" după ce ea a prezentat concluziile comisiei sale, favorabile deciziei de comasare. 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load