COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei copii din Chișinău au ajuns la spital cu rujeolă

Trei copii din Chișinău au ajuns la spital cu rujeolă

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică /ANSP/ au înregistrat în săptămîna curentă trei cazuri noi de rujeolă.

Solicitat de Agenţie, şeful Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a menţionat că toate cele trei cazuri au fost înregistrate în municipiul Chișinău, la copii cu vîrste cuprinse între unu și doi ani. Micuţii sînt nevaccinaţi, iar unul dintre ei a revenit recent din România. Cazurile se află în proces de investigare.

Conform sursei citate, teritoriile afectate de rujeolă de la 1 ianuarie 2019 pînă în prezent sînt: Chișinău – 43 cazuri, Drochia – 18 cazuri, Ocnița – 6, Ialoveni – 2, Briceni – 1 caz, Edineț – 1 caz, Ştefan Vodă – 1 caz și Glodeni - 1 caz.


Potrivit datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 414, dintre care 341 în 2018. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspîndește rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă, care se menține 1-7 zile. Erupţiile generalizate apar după 3-4 zile de la debutul febrei. Pneumonia este cauza cea mai frecventă de deces în rujeolă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load