COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Toate construcțiile problematice cu litigii, din capitală, pot fi găsite pe o platformă online

Toate construcțiile problematice cu litigii, din capitală, pot fi găsite pe o platformă online

O dispoziție pentru crearea unui grup de lucru, care se va ocupa de identificarea clădirilor problematice din capitală, a fost emisă astăzi de către primarul general Ion Ceban.

Potrivit acestuia, de astăzi, construcțiile problematice din municipiul Chişinău, pot fi găsite pe o hartă online, unde, la moment sînt incluse 20 de șantiere de acest gen.

Platforma online este creată de ArcGIS și poate fi găsite la acest link: https://portal.dgaurf.md/conflicte/. Mai mult, aplicația poate fi accesată și de pe telefonul mobil.


„Ţinînd cont de constatările organelor specializate de supraveghere tehnică, dar şi de sesizările şi actele de constatare ale direcţiilor de profil, grupul de lucru creat a identificat clădirile problematice din oraş”, spune edilul.

Astfel, pe hartă sînt indicate adresele construcțiilor, beneficiarul acesteia, data emiterii actelor permisive, etapa la care sînt lucrările pe șantier. Totodată, este descris şi litigiul ce ţine de obiectul respectiv. Odată ce problema litigiului dintre părți va fi rezolvată, construcția respectivă va fi eliminată de pe hartă, mai spune primarul.

„Oamenii trebuie să cunoască agenţii economici, care nu îşi onorează obligaţiunile în faţa cetăţenilor. Noi sîntem pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului, dar în limita legii”, a conchis acesta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load