TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Terenurile sportive renovate vor fi supravegheate video

Terenurile sportive renovate vor fi supravegheate video

Pe parcursul ultimilor doi ani, zece terenuri sportive din ogrăzile blocurilor din capitală au fost renovate. Municipalitatea a alocat aproape opt milioane de lei pentru aceste lucrări.


Pentru a evita vandalizarea terenurilor renovate, în scurt timp urmează a fi instalate sisteme de supraveghere video, transmite IPN.


Șeful Direcţiei generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a declarat la ședința operativă de la Primărie că pe parcursul anului 2018 și pe parcursul anului curent au fost renovate cîte trei terenuri în sectorul Botanica și în sectorul Rîșcani. Două terenuri au fost renovate în sectorul Ciocana și cîte unul la Buiucani și la Centru.

Bugetele diferă în funcție de suprafață, dar și de lucrările efectuate. De exemplu, pentru renovarea terenului sportiv din strada Academiei s-au cheltuit peste 852 de mii de lei. A fost întinsă iarbă artificială. A fost montat gardul, porți pentru minifotbal, felinare și au fost amenajate trotuarele. În alte cazuri, costurile lucrărilor au depășit și un milion de lei.

În prezent sînt modernizate alte două terenuri pe bulevardul Grigore Vieru, 26 și strada Cetatea Albă, 5. Conform contractului, lucrările urmează să se încheie pînă la sfîrșitul lunii. Adresele la care vor fi efectuate lucrări în anul viitor urmează să a fi stabilite după consultarea cetățenilor.


Potrivit datelor DGLCA, în ogrăzile blocurilor din capitală sînt în jur de 90 de stadioane de fotbal sau baschet. Ion Burdiumov a menționat că actualmente se lucrează la regulamentul de organizare și funcționare a acestor terenuri.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load