COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Teatru de vară, havuz și mobilier urban: Încă un parc din capitală va trece prin transformări

Teatru de vară, havuz și mobilier urban: Încă un parc din capitală va trece prin transformări

La mijlocul lunii iulie, în sectorul Buiucani al capitalei au demarat lucrările de reabilitare a parcului „Alunelul”. Deși, anul trecut au fost deja reparate aleile pietonale și instalate bănci noi, autoritățile își propun să mai investească încă 16,4 milioane de lei, pentru reabilitarea integrală a parcului.

Lucrările au loc în baza unui grant oferit Preturii Buiucani de Primăria sectorului 6 din București, a relatat pentru Noi.md pretorul de sector Vadim Brînzaniuc.

Proiectul prevede reabilitarea zonei adiacente, construcția unui teatru de vară, construcția unui havuz, reabilitarea iluminatului public, dotarea spațiilor verzi cu sistem autonom de irigare.


„Ne dorim ca toate parcurile să arate după acest model. Buiucaniul cred că cel mai mult a așteptat aceste schimbări, iar acolo unde sînt așteptări mari și realizările trebuie să fie pe măsură:, a menționat Bîrnzaniuc.

Lucrări de reparație au loc în prezent și scuarul de la intersecția străzilor I.Pelivan și Suceava. Proiectul include amenajarea spațiilor verzi, mobilierului urban, terenuri de joacă pentru copii. Și în scuarul L.Deleanu se desfășoară lucrări. A fost instalat sistemul automat de irigare, sistemul de iluminat public și urmează a fi așternut un covor de iarbă.

Printre alte proiecte aflate în derulare la Buiucani se numără și construirea, pe strada Nicolae Costin, a unei alei petonale de 1,7 km prin pădure. Pretorul Vadim Brînzaniuc a relatat că jumătate din lucrările de aplicare a pavajului au fost deja executate.

Autoritățile pregătesc surprize și în parcul „Valea Morilor”. Un proiect de amanajare în valoare de 1,5 milioane lei este prevăzut în zona străzii Alexei Mateevici, unde este asigurat accesul în parc. Aici urmează a fi instalat mobilier urban, amenajate terenuri de joacă pentru copii, asigurat ilumantul public.

Și intrarea în parc din zona „Aventura-Parc” va fi reamenajată, astfel încît va fi o zonă destinată exclusiv pietonoilor. Tot aici urmează a fi reparat rondul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load