COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sturza: Geotuburile lui Chirtoacă sînt o glumă proastă

Sturza: Geotuburile lui Chirtoacă sînt o glumă proastă

Geotuburile lui Chirtoacă sînt o glumă proastă, cel puțin asta spune fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza într-o postare pe pagina sa de facebook, scrie Noi.md.

Potrivit fostului prim-ministru, Chișinăul are nevoie urgent de o nouă stație de epurare.

”O investiție cu întreaga infrastructură: apă și canalizare, de cel puțin 200 de milioane de euro. E foarte mult, dar depinde de prioritățile guvernanților. Circ sau... epurare?”, a scris Sturza.


Potrivit omului de afaceri, rușine nu e ca pute, rușine e că nimeni din autoritățile centrale și locale nu are curajul să spună că va puți mult timp de-acum încolo.

”Se încearcă cu disperare de a da vina unii pe alții, agenții economici, „Apă-canal”, locuitorii orașului. Dar...
Problema e mult mai gravă. Chișinăul, practic, nu are stație de epurare. Ceea ce numim noi stație e complet depășită fizic și tehnologic. Construită și cîrpită de-a lungul a 50 de ani, nu mai face față. Structura apelor reziduale s-a schimbat în timp dramatic. Detergenții, poluarea chimică, deversările industriale fără curățare preventivă, produse petroliere, tot mai puțin material „biologic” – toate acestea fac astfel ca metoda clasică de epurare biologică, bazată doar pe microorganisme, să nu mai funcționeze”, a mai adăugat Sturza.

Totodată, fostul premier spune că toate localitățile mari și mici din Republica Moldova au aceeași problema.

”În lipsa stațiilor de epurare, put. Soroca nici nu mai ascunde faptul că totul curge direct în Nistru. Iar noi la alegerile locale discutăm despre geopolitică... Oricum ai întoarce nasul, Est-Vest, miroase la fel. Urît!”, a mai scris Sturza.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load