COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Spune ”PA” rutelor de microbuz. Ce alternativă propune primarul

Spune ”PA” rutelor de microbuz. Ce alternativă propune primarul

Mai multe rute de microbuz care circulă în capitală și în suburbii și-au oprit activitatea, începînd cu ziua de astăzi.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ilie Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. Municipalitatea a asigurat cu troleibuze și microbuze regiunile unde nu circulă transportul public, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

„Săptămîna trecută s-a anunțat că rutele 108, 178, 135, 129 și 175 își opresc activitatea, din motive economice. Ruta 129 Dumbrava nu activează din 1 februaire 2020. Pe linia rutei 175 sînt două rute, dar mai des lucra doar una. Locatarii pot utiliza ruta de autobuz 65 cu 3 curse și după masă ruta 44 din Revaca - 4 curse. Ruta 135 din Trușeni de asemenea și-a oprit activitatea. Pe ruta 178, Codru, strada Schinoasa, 5 microbuze au promis că vor activa. De pe ruta108, Codru, Sihastrul, Mesager, 10-12 microbuze nu vor activa, se va interveni cu autobuze. Autobuzele de pe rutele 10 și 28 nu activează. În schimb, pe ruta 186 - 31 de unități vor circula la Grătiești și Hulboaca”, a informat viceprimarul Ilie Ceban.

„Acele rute care au protestat săptămîn a trecută au primit preîntîmpinare, dacă vor mai evita să iasă la rută nemotivat contractele cu acestea rute vor fi reziliate”, a avertizat viceprimarul.


Potrivit reprezentanților Parcului Urban de Autobuze și Regiei Transport Electric, rutele de autobuz și troleibuz din capitală au fost suplinite cu mai multe unități de transport, pentru a face față numărului mai mare de pasageri. Totodată, în regiunile unde nu circulă transportul public au fost organizate rute de autobuz care vor transporta pasagerii pînă la punctele în care vor putea lua alt transport, pentru a se deplasa.

De asemenea, în suburbii se discută cu reprezentanții Primăriilor, pentru a găsi soluții pentru deservirea zonele respective.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load