Situaţia din capitală, discutată în cadrul unei şedinţe matinale la Primărie

Situaţia din capitală, discutată în cadrul unei şedinţe matinale la Primărie

Şedinţă matinală la Primărie! Silvia Radu i-a chemat la raport pe pretorii de sector şi pe operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, notează Noi.md. 

Potrivit directorului Întreprinderii Municipale Regia „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, acţiunile de deszăpezire au început în dimineaţa zilei de ieri şi s-a acţionat pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. În cursul nopţii, s-a intervenit cu 68 de utilaje şi a fost împrăştiat în total peste 1100 de metri cubi de material antiderapant.   

De asemenea, Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curăţare a trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. Angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative şi de gestionare a fondului locativ au curăţat manual trotuarele şi staţiile de aşteptare a transportului public. 

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău şi cei ai Inspectoratului Naţional de Patrulare au acţionat pe parcursul nopţii în vederea depistării persoanelor care stăteau afară în frig. La Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2, au fost cazate în ultimele 24 de ore peste 90 de persoane. 

De menţionat că transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în dimineaţa zilei, pe linie au fost emise 302 troleibuze şi 97 de autobuze. 

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, i-a atenţionat pe pretorii de sector să informeze persoanele fizice şi agenţii economici asupra situației şi să asigure că operatorii privaţi vor curăţa zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load