Silvia Radu s-a întîlnit cu primarul municipiului Iaşi. Despre ce au discutat

Silvia Radu s-a întîlnit cu primarul municipiului Iaşi. Despre ce au discutat

Astăzi, 3 februarie, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, s-a întâlnit cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, care se află într-o vizită în ţara noastră, notează NOI.md.


Silvia Radu a salutat prezenţa la Chişinău a primarului de Iași, apreciind relaţiile de prietenie şi bună colaborare între cele două municipii.


Discuţiile s-au axat pe aspecte ce ţin de aprofundarea colaborării bilaterale, schimb de experienţă şi posibilitatea implementării unor proiecte investiţionale transfrontaliere în vederea modernizării serviciilor publice.


Astfel, în perioada următoare în cadrul colaborării transfrontaliere dintre Republica Moldova și România, la Chișinău vor fi implementate trei proiecte, care vor consta în reabilitarea unei clădiri, monument de arhitectură de importanță istorică, crearea unui centru de cercetare etnică și a unui centru de pregătire a medicilor și angajaților medicali în vederea asistenței persoanelor în etate.   


La rîndul său, Mihai Chirica, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile municipalității pe domenii de dezvoltare, care la ora actuală sunt prioritare în cadrul Uniunii Europene, în special în sectorul tehnologiilor informaționale.


Astfel, mai multe companii IT din Chișinău, vor fi invitate pentru a participa în diferite proiecte, dar și schimb de experiență în municipiul Iași.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load