Silvia Radu: În Primărie bîntuie un virus al iresponsabilității

Silvia Radu: În Primărie bîntuie un virus al iresponsabilității

În Primărie bîntuie un virus al iresponsabilității, al abuzului și al nepăsării. Declarația a fost făcută de primarul general-interimar al capitalei, Silvia Radu, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău, notează NOI.md.


Declarația vine după o investigație de presă în care se menționează că o angajată a Municipalității a plecat în concediu de maternitate cu tot cu mașina de serviciu. 


Potrivit edilului, după o investigație proprie, ea a constatat faptul că lucrurile stau un pic altfel, și anume că mașina menționată în investigațiile Crimemoldova.com este transmisă în folosință Eugeniei Vornicescu, şef-adjunct interimar al Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale (DGERRP) a Primăriei Chişinău.


Primărița a menționat că, potrivit datelor de care dispune, Eugenia Vornicescu a fost în vizită la angajata Primăriei plecată în concediu de maternitate.


„Mașina a fost în vizită la doamna Berdilă, de asta se afla acolo, însă această mașină a fost văzută și în altă zi. Mai mult decît atît, pe parcursul lunii decembrie, ea a fost foarte activă și a parcurs 529 km, pe cînd în ianuarie - doar 97 km”, s-a arătat indignată Silvia Radu.


Potrivit ei, acesta este un caz ce demonstrază că abuzurile în Primărie continuă. 


„Banul public nu trebuie utilizat în scopuri personale. De ce angajații trebuie să aibă în posesie transport care aparține Primăriei? Este un caz care ne demonstrază că abuzurile la Primărie continuă”, a punctat Silvia Radu.


Mai mutl decît atît, după ce cazul a ieșit la iveală, funcționarul din cadrul Primăriei, brusc, s-a îmbolnăvit. 


„Nu este primul caz cînd angajații se îmbolnăvesc brusc, pe timp nelimitat. Ea s-a îmbolnăvit exact vineri după masă, după ce a apărut cazul investigat de Crimemoldova.com... Vor fi luate măsuri corespunzătoare. Acest contract va fi reziliat, iar mașina va trebui returnată Primăriei, ca să fie utilizată de toți lucratorii Direcției doar în scopuri de serviciu. Toate cheltuielile Primăriei Chișinău vor fi efectuate doar în interesul locuitorilor capitalei”, a adăugat Silvia Radu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load