Silvia Radu cere un plan de acțiuni pentru reducerea accidentelor de pe „trecerile morții”

Silvia Radu cere un plan de acțiuni pentru reducerea accidentelor de pe „trecerile morții”

Șeful adjunct al Poliției Capitalei, Silviu Mușuc, trebuie să prezinte un plan de acțiuni care ar duce la micșorarea numărului de accidente în capitală.


O solicitare în acest sens a venit din partea primarului general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, după raportul săptămînal prezentat de către Mușuc, notează NOI.md.


„Putem să continuăm să ascultăm statistici care ne arată că numărul morților crește. Este periculos să mergi prin Chișinău. Faceți un plan de acțiuni care ar reducere numărul de accidente. Sînt așa-numitele treceri ale morții, unde au loc cele mai multe accidente. Începeți cu măsuri de prevenire acolo. Scoateți cîte doi inspectori la sensurile giratorii ca să fluidizăm traficul. Să avem mai mulți inspectori pe străzi. Șoferii, văzînd un polițist în stradă, respectă mai bine regulile de circulație. Dacă nu este suficientă amenda – aceasta trebuie majorată”, a menționat primarul general interimar.

Potrivit lui Mușuc, vinovați de creșterea numărului de accidente sînt șoferii, și nu municipalitatea.


„Au fost instalate limitatoare de viteză la unele treceri pietonale și, după asta, în acele locuri, numărul de accidente a crescut.  Depășirea limitei de viteză este problema. Șoferii sînt de vină”, a punctat Mușuc.


Un plan de acțiuni în acest sens urmează a fi prezentat pînă la sfîrșitul lunii ianuarie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load