Silvia Radu: Așa cum s-a extins birocrația la Primărie, nu s-a întîmplat nicăieri

Silvia Radu: Așa cum s-a extins birocrația la Primărie, nu s-a întîmplat nicăieri

Orice chișinăuian își dorește ca orașul nostru să fie mai bun. Este motivul de bază care m-a determinat să iau o asemenea decizie. Și eu vreau să trăim într-un oraș administrat mai bine, care să fie mai curat și de care am putea fi mîndri.


Declarația a fost făcută de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, după ce a fost întrebată de ce a acceptat această funcție, ținînd cont că are deja o viață și un business bine organizate.


În cadrul unui interviu acordat portalului NOI.md, primarul interimar a mai spus că unul dintre lucrurile cele mai neașteptate care s-a întîmplat să-l constate după numire este nivelul de corupție foarte înalt din cadrul primăriei capitalei.


„E adevărat, toată lumea știe despre corupția din municipiul nostru. Însă nu m-am așteptat ca nivelul ei să fie așa de înalt și că acest flagel a pătruns atît de adînc în întregul sistem. Am descoperit chiar că un oarecare centru de studii se ocupă de politica partidului, ceea ce este total inacceptabil. În plus, însăși structura municipalității este împovărată excesiv de numeroase departamente, direcții și secții. Deseori acestea se dublează. Din această cauză, activitatea Primăriei este birocratizată în exces”, susține Silvia Radu.


Potrivit ei, în orice stat din Europa ori din alte părți ale lumii există birocrație, însă, așa cum aceasta s-a extins la Primăria Chișinău, crede că nu s-a mai întîmplat nicăieri. „La noi fiecare direcție este persoană juridică de sine stătătoare, iar pe lîngă întreprinderile cunoscute tuturor, mai există alte 90 de întreprinderi pe care nu le cunoaște nimeni, adică structura a scăpat de sub control”, mai crede Radu.


„Avem nevoie de o viziune nouă asupra administrării activelor. La noi există directori care stau în fruntea întreprinderilor municipale 25-30 de ani și anume aceste întreprinderi generează pierderi. Iată de ce am început procesul de reformare a managementului întreprinderilor municipale”, a punctat Radu.


Interviul integral îl puteți citi accesînd: Silvia Radu: Trebuie ca oamenii să nu vrea să plece de aici.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load