Silvia Radu a convocat ședinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale

Silvia Radu a convocat ședinţa Comisiei municipale pentru situaţii excepţionale

În contextul condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele ore, în dimineaţa zilei de azi, Comisia municipală pentru situaţii excepţionale s-a convocat în şedinţă, relatează Noi.md. 

Membrii Comisiei au audiat informaţia privind funcţionarea la zi a serviciilor publice de alimentare cu energie termică, cu apă potabilă, energie electrică şi gaze naturale. De asemenea, a fost raportată situaţia privind modul de activitate a instituţiilor de învăţămînt şi a spitalelor, dar şi a Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2. Reprezentanţii direcţiilor responsabile au menţionat că toate instituţiile activează în regim normal. 

De asemenea, transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar dimineaţă, pe linie au fost scoase 302 troleibuze şi 97 de autobuze. 

În context, avînd în vedere posibilele schimbări ale vremii în următoarele ore, membrii Comisiei au decis să monitorizeze situaţia în continuare. La necesitate, preturile de sector şi Regia „Exdrupo” vor contracta suplimentar mijloace de transport specializate, pentru a interveni la deszăpezirea şi curăţarea străzilor. 

Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare îi va atenţiona pe gestionarii fondului locativ, dar şi pe proprietarii caselor de locuit particulare să prevină îngheţarea reţelelor de apă şi a branşamentelor.  

Străzile în pantă, în special este vorba de Ganea, Timiş, Poştei, Vadul lui Vodă, Paris, Podul Înalt, Căuşeni şi stradela Uzinelor, pe timp de ninsoare sînt declarate închise, chiar dacă serviciile de deszăpezire intervin şi în zonele respective.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în condițiile meteo nefavorabile, cetățenii sînt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load