Ședințele săptămînale ale primăriei, din nou publice

Ședințele săptămînale ale primăriei, din nou publice

Primarul general interimar, Adrian Talmaci, a informat asistența că următoarea ședință operativă săptămînală va avea loc lunea viitoare, 29 iulie, a.c., ora 14:00, iar jurnaliștii sînt invitați să asiste la eveniment, scrie Noi.md.


Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul unei întîlniri ale edicului cu un grup de jurnaliști și reprezentanți ai societății civile, unde s-a discutat despre accesul reprezentanților mass-media la ședințele operative de luni ale serviciilor municipale.


Edilul-șef  interimar a ținut să precizeze că potrivit legii, Municipalitatea este obligată să publice cu cîteva zile înainte anunțuri despre ședințele Consiliului municipal Chișinău, ordinare sau extraordinare, însă  nu este obligată să publice ordinea de zi a ședințelor operative săptămînale.  


În context, Adrian Talmaci a spus că, zilnic, în cadrul administrației publice locale Chișinău au loc diverse ședințe de lucru și că acestea sînt publice, respectiv, jurnaliștii avînd acces mereu la Primărie. „Nu a fost adoptată vreo dispoziție care ar limita accesul presei la ședințe”, a subliniat Primarul General interimar.


De cealaltă parte, jurnaliștii și ONG-urile de profil au insistat pe faptul că ședințele operative săptămînale permit cetățenilor și presei de a se informa promt din prima sursă și de a transmite informația respectivă către cetățeni. Iar aceasta ține de respectarea principiului transparenței de care trebuie să se conducă autoritățile publice locale. De asemenea, „astfel, presa are posibilitatea de a pune întrebări responsabililor asupra subiectelor de interes public”, au spus cei prezenți la întîlnirea cu conducerea Primăriei.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load