Se plîng că încă nu au primit compensaţii la căldură. Ce spune Primăria

Se plîng că încă nu au primit compensaţii la căldură. Ce spune Primăria

Sîntem în plină iarnă, iar mulţi chişinăuieni aşa şi nu au mai primit compensaţiile promise la căldură.


Mai multe mesaje ajung pe adresa redacţiei NOI.md prin care oamenii cu venituri mici se plîng că, deşi încă din noiembrie li s-a promis că vor beneficia de reduceri la achitarea facturilor pentru agentul termic, acest lucru nu s-a întîmplat nici pînă în prezent.


„În octombrie 2017, am depus toate actele, însă nici în octombrie, nici în noiembrie și nici în decembrie 2017 compensația nu a fost calculată. În facturile de la Termoelectrica primite în ianuarie 2018, de asemenea, nu a fost calculată nicio compensație. În anii precedenți compensația se achita începînd cu prima lună a sezonului de încălzire. Oriunde am apela, nimeni nu ne oferă nicio explicație. Calificăm acest lucru drept o batjocură inacceptabilă asupra generației persoanelor în etate care au muncit mult la construcția și dezvoltarea Chișinăului”, se arată în mesajul unui pensionar din sectorul Botanica.


Alte persoane în etate spun că le este greu fără aceste compensaţii, avînd în vedere că întreaga pensie pleacă pentru achitarea serviciilor comunale, iar de mîncare sau medicamente abia de le ajunge.


„Vrem să știm cînd ni se va face o reducere la serviciile de încălzire a apartamentelor noastre. La direcțiile locativ-comunale ni se spune din noiembrie: „Din decembrie va fi compensația”. A trecut luna noiembrie, decembrie, deja este mijlocul lunii ianuarie, dar reducerea NU-I!!! Pensiile noastre sînt mici – cîte 1300, 1500, 1700 de lei, iar factura la căldură e de circa 1200 de lei! Cum să achităm electricitatea, liftul, evacuarea deşeurilor? Cum rămîne cu alimentaţia, medicamentele?”, scrie un alt vizitator al portalului nostru.


De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că nu toate cererile au ajuns la destinaţie, iar din această cauză se tărăgănează înregistrarea lor.


De menționat că de facilități la plata facturii pentru agentul termic beneficiază familiile cu venituri mici din Municipiul Chișinău, al căror venit mediul global pe ultimele 12 luni nu depășește suma de 3000 de lei per persoană.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load