COVID-19 în MOLDOVA

Se încearcă demolarea abuzivă a cinematografului Gaudeamus; Ceban: „O acțiune ilegală”

Se încearcă demolarea abuzivă a cinematografului Gaudeamus; Ceban: „O acțiune ilegală”

Cineva a decis să acționeze împotriva legii. Asta a fost reacția primarului general Ion Ceban, după ce a aflat că azi noapte la cinematograful Gaudeamus a fost adusă tehnică pentru a continua demolarea.

„Am primit fotografii, de dimineață nu lucra nimeni, dar recent au început lucrul. Repet, este o acțiune ilegală. Ei spun că au autorizație în acest sens. Municipalitatea a suspendat această autorizație anterior. Lucrurile trebuie analizate amănunțit. Am rugat responsabilii să examineze situația și să vină cu un raport în acest sens”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei spune că este categoric împotrivă în această privință. „Spre mare regret, instanța de judecată determină care ar trebui să fie acțiunile primăriei. Nu putem să construim acolo nu știu mega ce. Juriștii municipali urmează să se expună pe această problemă”, a punctat edilul.


Primarul spune că s-a întîmpinat cu moștenirea fostelor conduceri: peste 2000 de construcții, sute de autorizații emise. „Dacă sînt obiecții la autorizațiile emise de Direcția Arhitectură, haideți să discutăm. Eu sînt primul cointeresat, că dacă este ceva de făcut, să o facem corect, iar cei care sînt vinovați, să răspundă pentru încălcări”, a conchis acesta.

Precizăm că judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție a dat cîștig de cauză Societății pe Acțiuni, care are drept de proprietate asupra clădirii și terenului aferent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load