COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Scuarul din prejama Sălii cu Orgă va fi reparat

Scuarul din prejama Sălii cu Orgă va fi reparat

Inima capitalei trebuie să arate altfel. Astfel, primarul Ion Ceban a declarat că scuarul Mihai Eminescu, dintre Sala cu Orgă și teatrul Național Mihai Eminescu să fie reabilitat, iar văzătorii care stau ilegal acolo vor fi mutați.

Un loc pentru aceștia ar fi în spatele Catedralei, pe strada pietonală și se va numi „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vînzare”.

„Scuarul trebuie de reabilitat. Este o porțiune în inima Chișinăului, între sala cu Orgă, Teatrul Național Mihai Eminescu, primăria municipiului Chișinău. Peste drum de Kilometru 0. Au fost consultații, au fost discuții, au fost deplasări inclusiv acolo unde se propune ca dvs, sau cei care ocupă acel spațiu să aibă locuri, amenajate, așa cum ar trebui să fie. Așa cum vedeți pe Arbat sau oriunde în alte parte. Nu facem amalgam pe străzile capitalei. Artistul trebuie să fie primul cel care trebuie să aibă gustul estetic, urban. Iar pînă la finele ședinței la ședinței, am să rog colegii să vină cu tot absolut, proiectul de amenajare. La tot ceea ce se propune în scuar, dar și acolo unde se propun locurile pentru artiști. În spatele catedralei pe strada pietonală. Ce va fi cu acest spațiu? Îl reabilităm”, conchis Ceban.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load