COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Șase secții ale Spitalului Sfînta Treime, închise

Șase secții ale Spitalului Sfînta Treime, închise

Mai multe secții ale Spitalului Clinic Municipal Sfînta Treime și-au stopat activitatea, după ce o parte dintre pacienții internați în instituție, dar și lucrători medicali au fost testați pozitiv la noul tip de coronavirus, pe parcursul săptămînii trecute.

„În cadrul instituției, pe parcursul săptămînii trecute au fost prelevate 58 de probe pentru determinarea infecției cu Covid-19: 48 de probe la suspecți și 11 probe la lucrători medicali. Rezultate pozitive au fost la 5 lucrători medicali și la 32 de pacienți. Toți pacienții testați pozitiv au fost transferați în instituțiile desemnate pentru infecția cu Covid-19”, a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

Secțiile unde au fost înregistrate cazurile de infecție, Nefrologie, Cardio Recuperare, Hepatologie, Otolaringologie, Neurologie, Chirurgie septică și-au stopat activitatea. „Au fost întreprinse măsuri anti-epidemice urgente de dezinfecție. Toate cazurile depistate sînt cercetate de epidemiologi. În instituție este instalat regim restrictiv de circulație a pacienților și a personalului. Zilnic este monitorizată starea de sănătate a personalului care activează și a pacienților: termoteria de trei ori pe zi și prezența semnelor catarale. sînt stopate vizitele rudelor”, a precizat Tatiana Bucearschi.


Totodată, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate dă asigurări că lucrătorii medicali sînt dotați cu echipament personal de protecție, măști, respiratoare și costume cu grad înalt de protecție, iar instituția - asigurată cu stocul necesar de medicamente, scrie unimedia.info.

Totodată, personalul Spitalului Sfînta Treime a fost instruit repetat privind măsurile profilactice și anti-epidemice.

Amintim că focarul de Covid-19 a fost înregistrat în Spitalul Sfînta Treime la 4 mai, cînd ministra Sănătății a anunțat că 11 lucrători medicali au fost diagnosticați cu Covid-19 în cadrul secției Neurologie. Atunci, activitatea secției nu a fost sistată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load