COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sărbătorile de iarnă din centrul Chișinăului vor costa peste 11 milioane de lei

Sărbătorile de iarnă din centrul Chișinăului vor costa peste 11 milioane de lei

Sărbătorile de iarnă, organizate de Primărie și Guvern în centrul Chișinăului, vor costa peste 11 milioane de lei. Primarul Ion Ceban a anunțat astăzi că autoritățile municipale vor aloca aproximativ trei milioane de lei, iar Guvernul a aprobat săptămîna trecută cheltuieli de 8,7 milioane de lei.

„În perioada 1 decembrie-20 ianuarie, Primăria ar urma să aloce sub trei milioane de lei. sînt unele costuri pe care Guvernul și l-a asumat. Inițial era vorba de tot ce ține de Tîrgul de Crăciun”, a precizat Ceban, notează Noi.md cu referire la TV8.

Edilul a cerut ca tot programul să fie făcut public pe site-ul Primăriei, pentru că sînt multe activități culturale, inclusiv teatre, despre care oamenii trebuie să cunoască din timp.


În anumite zile și intervale de timp vor fi gratuite și caruselele pentru copii, iar doritorii vor putea face poze cu Moș Crăciun fără bani.

„Domnule Zambițchi, noi am promis oamenilor că vom avea perioade în care caruselele și Moși Crăciunii vor face fotografii pe gratis. Eu vă rog, faceți acest lucru public, atît în scuar, cît și în Piața Marii Adunări Naționale”, i-a cerut Ion Ceban lui Marcel Zambițchi , șeful Direcţiei generale comerţ și alimentaţie publică.

Și pretorii au fost avertizați să amenajeze, în maximum trei zile, orășelele de Crăciun în fiecare sector.

Amintim că Pomul de Crăciun a fost inaugurat ieri-seară. Ulterior, în scuarul catedralei urmează a fi amenajat Tîrgul de Crăciun. Potrivit unei decizii aprobate de Guvern, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării i-au fost alocate 3,7 milioane de lei pentru organizarea evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă, iar Agenția de Investiții va primi din buget alte 5 milioane de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load