TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sankt-Petersburg va ajuta Chișinăul în dezvoltarea mediului urban

Sankt-Petersburg va ajuta Chișinăul în dezvoltarea mediului urban

Specialiștii din Sankt-Petersburg vor ajuta Chișinăul în reconstrucția rețelelor electrice și dezvoltarea mediului urban.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii desfășurate la Smolinîi dintre guvernatorul Sankt-Petersburgului, Alexandr Beglov, și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, transmite Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al guvernatorului capitalei de nord a Federației Ruse, părțile au discutat despre direcțiile actuale de cooperare.
La întrevedere s-a discutat și despre păstrarea memoriei despre Marele Război pentru Apărarea Patriei.


Luni, delegația Chișinăului a participat la evenimentele dedicate celei de-a 76-a aniversări de la eliberarea totală a Leningradului de blocada fascistă. Guvernatorul Sankt-Petersburgului l-a invitat pe Ion Ceban și reprezentanții Republicii Moldova la Petersburg la festivitățile organizate cu ocazia a 75 de ani de la Marea Victorie. El a propus, de asemenea, capitalei Moldovei să se alăture acțiunii festive "Riorita – bucuria Victoriei", care are loc în sărbătorile de mai în orașele Rusiei și a țărilor CSI.

Alexandr Beglov a amintit că Universitatea de stat de Medicină și Farmacie a fost fondată la Chișinău în octombrie 1945 de către medicii din Leningrad și a propus organizarea la Chișinău a unei expoziții comune dedicate aniversării a 75-a de ani a Universității.

Capitala de Nord, potrivit guvernatorului, este, de asemenea, dispusă să ajute Chișinăul în reconstrucția și modernizarea rețelelor electrice. De asemenea, în viitorul apropiat, capitala Moldovei va fi vizitată de specialiștii pentru proiectarea spațiului de parc și restaurarea monumentelor culturale din Sankt-Petersburg.

Alexandru Beglov a mai subliniat că Petersburg este interesat de extinderea livrărilor de produse agricole din Moldova. Potrivit lui, aceste și alte probleme pot fi discutate în cadrul Parteneriatului business-ului mic și mijlociu, care va avea loc la Sankt-Petersburg pe 18-20 martie.
Ion Ceban i-a mulțumit lui Alexandr Beglov pentru susținere și a subliniat că Chișinăul acordă astăzi o mare importanță dezvoltării parteneriatului cu orașul Sankt-Petersburg.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load