COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a aflat cine este „vinovat” de mirosul neplăcut din Chișinău

S-a aflat cine este „vinovat” de mirosul neplăcut din Chișinău

Întreprinderea municipală „Apă Canal Chișinău” a dat dovadă de neglijență în procesul de management al apelor uzate. Aceasta este concluzia grupului de lucru creat de Primăria municipiului Chișinău pentru depistarea cauzei apariției mirosului neplăcut din oraș.

În cadrul ședinței din 24 august, primarul capitalei a solicitat ca persoanele responsabile pentru crearea acestei situații să fie trase la răspundere, scrie newsmaker.md.

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, conducerea Apă Canal Chișinău va trebui să identifice persoanele care au dat dovadă de neglijență și care au permis întreprinderilor să deverseze în rețeaua publică ape uzate cu o concentrație mare de grăsimi, din care cauză au apărut mirosuri. De asemenea, Ilie Ceban a declarat că în termen de 60 de zile vor fi efectuate controale inopinate la sediile întreprinderilor care au deversat ape uzate în rețeaua de canalizare a orașului.


În același timp, primarul Ion Ceban a cerut monitorizarea nivelului de concentrație a toxicității și grăsimilor în apele uzate care ajung la Stația de Epurare Chișinău.

„Este straniu că au fost tolerate niște încălcări care au dus la acest miros. În loc să depunem tot efortul ca agenții economici care revarsă apele uzate în rîu să nu mai facă asta, îi taxăm dublu iar ei sînt confortabil cu asta. (…) Norma concetrațiilor admisibile este depășită de zeci de ori. Cei de la Ministerul Mediului le spun celor de la Apă Canală că pentru asemenea situații au dreptul să intervină și să debranșeze agentul economic. Nu vom schimba situația dacă nu vom debranșa agenții economici”, a declarat Ceban.

Primarul a notat că norma de concentrația a început să crească de pe 24 iunie, iar alarma nu a fost dată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load