COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

S-a aflat cauza intoxicației în masă de la ”Orizont”

S-a aflat cauza intoxicației în masă de la ”Orizont”

ANSA a făcut publice rezultatele analizelor de laborator în cazul intoxicație în masă de la Liceul Teoretic Orizont, filiala Ciocana, informează Noi.md.

În rezultatul investigațiilor de laborator, la 13 angajați ai blocului alimentar s-a depistat Staphylococcus aureus. Mai mult decît atît din numărul total de 13 persoane angajate ai blocului alimentar, 12 nu dispuneau de certificate ce ar confirma instruirea igienică.

În trei probe de produse alimentare examinate de către CRDV: salată din roșii și castraveți, chiftele în sos alb, salată (vinegret), pilaf cu carne de bovină, au fost constatate bacterii coliforme. O probă pozitivă Staphylococcus aureus a fost depistatăî în chiflele în sos alb.


Conform concluziei finale, bacteria care ar fi provocat intoxicația în masă a ajuns în bucate de la angajații blocului alimentar.

Totodată, potrivit comunicatul emis presei, pe data de 12.09. 2019 DTSA Chișinău, a emis o Prescripție în domeniul siguranței alimentelor pentru blocul alimentar ca pînă la primirea rezultatelor oficiale de la laborator să fie efectuate lucrări de ordin sanitar, în special igienizarea și dezinfectarea încăperilor, utilajului, ustensilelor, etc. Prescripția mai prevede elaborarea și implementarea procedurilor operaționale ce țin de controlul sănătății personalului angajat, instruirea , lucrătorilor, evidența procesului tehnologic și trasabilitatea alimentelor.

Întru îndeplinirea Prescripției, administrația liceului Orizont, filiala Ciocana, a informat DTSA Chișinău că pe data de 13 septembrie a fost stopată activitatea blocului alimentar pînă la finalizarea anchetei epidemiologice și obținerea rezultatelor de laborator, personalul a fost delegat pentru a trece controlul medical și au fost înăsprite cerințele de monitorizare a stării sănătății copiilor. De asemenea, au fost efectuate lucrările de dezinfecție, deratizare și dezinsecție.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load