Puful a pus stăpînire pe oraș

Puful a pus stăpînire pe oraș

Capitala abia de se vede din puf! Acesta a invadat strazile, curțile, iar locatarii stau cu geamurile închise de frica lui. Și pe mașini se depune puf.


Autoritățile muncipale spun că nu văd cum pot să se opună acestui proces firesc: cel de înflorire a copacilor de plop.


Oamenii nu mai știu cum să facă față pufului pe care nu-l mai pot suporta. Luptă cu alergia, își spală mai des mașinile sau stau cu geamurile închise.


„Ne-am adresat la Spații Verzi și la ecologie, iar ei dau vina unul pe celălalt. Ecologii zic că trebuie să rezolve cei de la Spații Verzi, iar Spații Verzi zic că trebuie să rezolve ecologii. Pînă la urmă, nimeni nu rezolvă nimic. Iată pe aici aleargă copii micuți, spre exemplu, s-a împiedicat și a căzut. Practic, acest puf nici nu se spală de pe haine. El dacă s-a lipit de haină, foarte greu se dezlipește”, a spus o locatară.


Spații Verzi nu văd realizabilă cerința oamenilor.


„Asta e părerea lor. Nu văd cum să oprim ca arborele să nu înflorească, cum să oprim o plantă care se dezvoltă și să-i oprim procesul ei natural”, a spus Serghei Carp, șeful Asociației „Spații Verzi”:


Pentru cei ce în continuare luptă cu alergia provocată de puf, alergologii vin cu recomandări.


„Să facă plimbări în a doua jumătate a zilei și aerisirea camerelor la fel. Evident, cînd ies afară, tot așa protecție, ochelari. Și cînd se întorc de afară să facă duș și să schimbe hainele”, a spus Olga Gustiuc, alergolog.


Anterior, Primăria municipiului Chisinău a declarat că nu va mai sădi plopi. În prezent, în capitală sînt circa zece mii de copaci de plopi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load