COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Provine mirosul urît de la stația de epurare? Ce spune șeful Apă-Canal Chișinău

Provine mirosul urît de la stația de epurare? Ce spune șeful Apă-Canal Chișinău

Mirosul neplăcut în oraș la moment nu este de la stația de epurare. Cel puțin asta a declarat directorul Apă-Canal Chișinău, Anatolie Lichii, astăzi în cadrul ședinței operative a pretorilor de sector din Chișinău.

Potrivit lui, actualmente miros nu există, atît cît în zona de 500 de metri a stației de epurare. Cu toate acestea, nemulțumirile cetățenilor continuă pe rețelele de socializare, a notat primarul capitalei Ion Ceban, noteaza unimedia.info.

„În ultimele 24 de ore la stație au parvenit 135 de mii de metru cubi de apă care a fost transportată din tot municipiul. Pe tot parcursul nopții au fost efectuate la 10 intreprinderi probe la diferite ore. La fel este monitoringul la metodele de tratare și epurare a apelor uzate la stațiile de epurare. Se lucrează și acum. Toți sînt la stație. La moment nu există miros, atît cît în zona de 500 de metri a stației de epurare. La moment mirosul urît din oraș nu e de la stația de epurare”, a spus directorul Apă-Canal Chișinău, Anatolie Lichii.


„ - Bine, da oamenii ne spun cu totul altceva”, a replicat Ceban.

Lichii susține că a solicitat de la locuitorii care simt miros să dea adresele ca echipele să intervină în zonele cu pricină.

„Noi avem echipe mobile care lucrează 24/24, să venim nemijlocit la adresa respectivă să verificăm, poate acolo este ceva infundată o canalizare locală, poate este o deversiune defectată”, a spus acesta.

Edilul totuși a declarat că situația pare a fi alta, reieșind din postările de pe rețelele de socializare a mai multor locuitori.

„Eu înțeleg că dumneavoastră poate încă nu ați revenit deplin din concediu, tot orașul scria că pute. Botanica, Muncești, Centru. Uitați-vă pe rețelele de socializare”, a declarat Ceban.

„În adresa dispeceratului a parvenit doar o singură adresă de pe strada Nicolae Titulescu. Am fost acolo la ora 24:00, am făcut și poze și era tot normal. Solicit ca toți să ne dea adresele exacte ca echipele noatre să intervină”, a notat directorul apă-canal Chișinău.

În replică, primarul a spus că așteaptă probele anchetei.

Amintim că după ce cu două zile în urmă, a fost constituit un grup de lucru care să analizeze toate circumstanțele și cine s-ar face vinovat de situația actuală, ieri edilul anunță că în termen de trei zile, aceștia vor veni cu un raport amplu și propuneri concrete privind soluționarea problemei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load