COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Proteste la Piața Centrală. Manifestanții cer redeschiderea pieții din 16 mai (VIDEO)

Proteste la Piața Centrală. Manifestanții cer redeschiderea pieții din 16 mai (VIDEO)

Mai mulți comercianți s-au adunat în această după amiază la Piața Centrală pentru a discuta cu primarul capitalei despre problemele cu care se confruntă, în contextul în care doar piețile din Chișinău și Bălți rămîn a fi închise.

În frunte cu Consilierul municipal din partea fracțiunii Platforma DA, Ruslan Verbițchi au solicitat printr-un demers să fie redeschisă piața din momentul ridicării stării de urgență, adică de pe 16 mai. Aceștia au declarat că dacă nu li se va permite să revină la lucru, vor continua să protesteze. În acest sens, se vor întruni pe 16 mai, de la primele orele ale dimineții, au spus oamenii, transmite unimedia.info.

Potrivit consilerului, oamenii au aflat despre vizita primarului de pe o rețea de socializare, astfel au decis să vină pentru a discuta cu acesta, nefiind vorba despre un protest. Manifestanți au fost rugați să poarte măști de protecție.


La rîndul său, primarul a declarat că există prerogativele care sînt la nivel de municipui, dar există și cele care sînt la nivelul CSE.

„Ultima decizie, piețile din Chișinău și Bălți au fost sistate. Urmează să fie examnita la CSE, iar noi ne vom conforma, pentru că orice derogare care ține de deciziile CSE este o încălcare a legislației”, a declarat primarul.

Autoritățile au efectut o vizită la întreprinderea municipală, pentru a verifica situația la fața locului și a decide ce măsuri sînt necesare să fie întreprinse în primul rînd. Potrivit noului concept, zona comercială din centrul capitalei urmează să fie amenajată după modelul piețelor altor țări, cu pavilioane și hale separate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load