COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Proiectul e-școală, implementat la Chișinău, adus drept exemplu în presa din România

Proiectul e-școală, implementat la Chișinău, adus drept exemplu în presa din România

Eforturile în educația a Primăriei Chișinău și digitalizarea care are loc - au ajuns în presa din România.

Portalul EduPedu.ro scrie despre cum autoritățile municipale unesc biblioteca digitală cu portalurile de înscriere online la grădiniță și școală, iar copiii pot fi înscriși la grădiniță cu 3 ani înainte de a merge în grupa mică.

Din această vară, „escoala, egradinita și biblioteca digitală se vor compatibiliza”, a declarat pentru Edupedu.ro viceprimarul de la Chișinău responsabil cu domeniul educației. Angela Cutasevici a explicat că platforma prin care părinții îi înscriu pe cei mici la grădiniță încă din primele zile de viață ale copiilor a costat în jur de 10.000 de dolari.

Viceprimarul, responsabil cu domeniul educației și fost secretar de stat la Ministerul Educației, Angela Cutasevici a vorbit într-un interviu pentru Edupedu.ro despre modul în care se fac înscrierile, online, la grădiniță și școală.


„Biblioteca digitală este creată practic acum 3 săptămîni. Ieri [joi, 7 mai – N.Red.] a fost ultima zi de filmare pentru anul curent de studii. Pînă la începutul vacanței de vară vom avea, pe lîngă filmări, multe materiale adiționale.

E-gradinita a rămas neschimbată, ea a funcționat non-stop pentru că înscrierile la grădiniță se fac continuu, doar frecventarea grădinițelor a fost oprită, din cauza pandemiei.

La proiectul bibliotecii digitale, noi luăm în calcul o propunere de colaborare cu România, în ceea ce privește dezvoltarea de lecții pentru copiii cu cerințe speciale. Noi am încercat să filmăm”, a precizat Cutasevici.

În vreme ce Republica Moldova a ridicat în 3 săptămîni de la închiderea școlilor în pandemia de COVID-19 o bibliotecă digitală cu 2.500 de lecții video, în România Bibliotecă școlară virtuală prevăzută de lege este inexistentă și după 9 ani de la introducerea ei în lege.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load