TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Proiect de amploare la Țînțăreni

Proiect de amploare la Țînțăreni

Primăria capitalei a prelungit pînă pe 24 februarie termenul de desfășurare a licitației pentru construcția unei stații de curățare a solurilor în apropierea gropii din Țînțăreni.

După cum au comunicat reprezentanții Direcției "Autosalubritate", solicitarea a venit din partea companiilor care intenționează să participe la acest proiect. Ei au motivat solicitarea lor prin volumul mare de lucrări necesare.

Inițial, licitația a fost stabilită pentru 14 februarie, dar cinci companii care și-au manifestat interesul de a participa, au cerut prelungirea termenului, informează NTV Moldova.


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, care a vizitat astăzi poligonul de la Țînțăreni, a dat asigurări că proiectul de construcție a stației de curățare a solului contaminat va avea loc în condiții de transparență.

"Vom face tot posibilul pentru a informa comunitatea de la Chișinău, dar și localnicii vor ști că noi facem tot posibilul pentru a îndeplini aceste obligațiuni și tot ceea ce este prevăzut în contract. Am insistat ca voi să veniți aici pentru ca și chișinăuienii să vadă că avem o responsabilitate comună și noi trebuie să înțelegem că aceste responsabilități trebuie îndeplinite în mod corespunzător de ambele părți", a menționat primarul.

Groapa de gunoi de la Țînțăreni cu suprafața de 26 de hectare este folosită din 1990. Ea este prevăzută pentru 40 de milioane de tone de deșeuri, pînă în prezent fiind depozitate peste 22 de milioane de tone.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load