Programul centrelor comunitare pentru copii și tineri, extins

Programul centrelor comunitare pentru copii și tineri, extins

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul lunii iunie a.c., a fost extins programul de lucru al centrelor comunitare pentru copii și tineri din capitală, pentru ca minorii să fie implicați în activitate în perioada zilei, cînd părinți lor sînt la muncă, informează Noi.md.


În perioada de referință, instituțiile de profil își încep activitatea de la ora 09:00, cu o oră mai devreme.


Măsura luată de serviciile municipale vizavi de modificarea programului centrelor comunitare, a fost luată ca urmare a creșterii numărului sesizărilor privind minorii lăsați fără supraveghere. Astfel, părinții cu copii de vîrstă școlară din capitală au posibilitatea să-i lase pe cei mici în siguranță, în grija angajaților Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și a pedagogilor din centrele comunitare.


În context, DMPDC îndeamnă cetățenii, care depistează cazuri cu minorii aflați în situații de pericol, să apeleze în primul rînd la Poliție, „Serviciul 112", și apoi la serviciile pentru protecția copiilor (pentru ca autoritățile să ia măsuri prompte și respectiv, minorii să fie salvați).


Totodată, municipalitatea face apel către părinți, de a fi precauți și de a nu-și lăsa copiii nesupravegheați pe durata vacanței de vară.


În subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului se află 42 de  centre comunitare pentru copii și tineri din municipiul Chișinău.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load