TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Program artistic grandios la Târgul de Crăciun din Scuarul Catedralei

Program artistic grandios la Târgul de Crăciun din Scuarul Catedralei

Ultimul weekend din acest an trebuie neapărat să-l petreci la Tîrgul de Crăciun din inima capitalei. Aici se anunță un program artistic și interactiv plin, pe gustul fiecărui vizitator: desene animate tematice, fanfare, colective artistice din țară dar și interpreți de renume, precum Nelly Ciobanu și „Catharsis”, scrie Noi.md.

Programul zilei de duminică continuă maratonul desenelor animate cu celebrul „Expresul Polar”, proiectat în limba rusă.Începînd cu miezul zilei, muzica fanfarelor vor face atmosfera la Tîrgul de Crăciun din Scuarul Catedralei Mitropolitane. La ora 13:00 cele mai ascultate cîntece de iarnă vor fi interpretate de Fanfara lui Moș Crăciun, iar o oră mai tîrziu pe scenă va urca Fanfara Poliției de Frontieră a MAI.


Programul va continua cu un concert al colectivelor artistice „Basarabencile” și „Mărunţica” din raionul Basarabeasca și a formațiilor „Plai de dor” și „Frunze de dor” din raionul Călăraşi. Programul va culmina duminică, la ora 18.00 cu un concert grandios susținut de Nelly Ciobanu și Catharsis, care vor electriza atmosfera. Seara se va încheia cu proiecția desenului animat „Epoca de Gheață”.

Pe lîngă programul artistic plin, vizitatorii mai au și alte motive ca să nu rateze Tîrgul de Crăciun din inima capitalei. Atmosfera de poveste inspirată din „Spărgătorul de nuci”, zecile de kilometri de luminițe și ghirlande, dar și multe decoruri de sărbătoare creează cadrul perfect pentru poze „instagramable”.Tot aici, vizitatorii își pot reface forțele cu o mulțime de bunătăți savuroase cu scorțișoară, nuci și ciocolată, dar și băuturi fierbinți de iarnă. Totodată, copiii pot vizita căsuța lui Moș Crăciun ca să-i spună toate dorințele, dar de asemenea se pot bucura de personaje pe catalige și Illusion Show.

Cei care nu au reușit să achiziționeze cadouri pentru cei dragi atunci mai au un motiv în plus să vină la Tîrg și să aleagă din gama variată de suvenire tematice, jucării din lemn și obiecte artizanale, perfecte pentru cei apropiați.

Despre Tîrgul de Crăciun, ediția 2019

În acest an, Tîrgul de Crăciun din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” găzduiește 6 zone de poveste:

  • Zona lui Moș Crăciun, unde mult așteptatul moș primește micii vizitatori pentru a le asculta poeziile și a-i răsplăti cu daruri.
  • Zona Distracțiilor, unde caruselele teleportează vizitatorii într-o aventură de iarnă pe placul copiilor de toate vîrstele.
  • Zona Fotografiilor, în care Pomul de Crăciun, decorațiunile deosebite și sutele de luminițe și ghirlande te ajută să creezi amintiri unice.
  • Zona Gastronomică, unde vizitatorii își răsfață papilele gustative cu diverse delicii culinare și se încălzesc cu vin fiert.
  • Zona Tradițiilor, în care zeci de meșteri populari își expun obiectele de artizanat și poți alege dintr-o gamă vastă de cadouri originale și autentice pentru cei dragi.
  • Zona Concertelor. În serile de weekend, de Crăciun și de Revelion te delectezi cu creațiile artiștilor autohtoni, care mențin atmosfera de sărbătoare.

Pînă pe 10 ianuarie Tîrgul de Crăciun va fi deschis pentru toată familia zilnic, de la ora 12.00 pînă la ora 22.00, în zilele de odihnă – între 10.00 și 22.00.

Tîrgul de Crăciun este organizat de Guvernul Republicii Moldova și Primăria Municipiului Chișinău.

Magia Tîrgului de Crăciun poate fi urmărită și online pe pagina de Facebook – facebook.com/TarguldeCraciunMD.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load