COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primul tronson din Bîc, pe ultima sută de metri a curățării (FOTO, VIDEO)

Primul tronson din Bîc, pe ultima sută de metri a curățării (FOTO, VIDEO)

Strada Albișoara este reparată în complexitate. Dacă astăzi au început lucrările de demontare a bordurilor de pe segmentul Iurie Gagarin, Ismail, în partea cealaltă se desfășoară lucrări de curățare a albiei rîului Bîc.

Potrivit primarului Ion Ceban, în prezent, 95 la sută din lucrările de pe porțiunea Petru Rareș-Feredeului sînt gata. Astfel, s-a scos nămolul, plantele uscate, s-a curățat plitele din debleu. Zilnic, pe această porțiune au lucrat 6 tractoare, 8 basculante, un buldozer, dar a fost și muncă manuală.

„Cînd nu vrei – găsești motive, cînd vrei – găsești soluții. Imaginile vorbesc de la sine, cum a fost și cum arată porțiunea din rîul Bîc, care a fost curățată. Mîine, un grup de lucru va evalua lucrările în valoare de 1,3 milioane de lei. Între timp, se produc lucrările pe porțiunea P. Rareș – M. Viteazu, iar termenul limită de finalizarea a acestora este în data 10 septembrie”, spune Ceban.


Între timp, acesta a inspectat șantierul de pe Albișoara, unde au loc lucrările de schimbarea a rețelelor de apeduct, care erau uzate.

„A fost montată 258 de metri de țeavă, cu diametru de 500 mm din totalul de 1,2 km. Nu putem să punem asfalt nou, atîta timp cît rețele sînt vechi și necesită a fi înlocuite. Muncim pentru a face o capitală mai bună”, a subliniat primarul.

De precizat că suma acestor lucrări ajunge la 7,5 milioane de lei, iar banii sînt alocați din bugetul municipal.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load