Primele autobuze noi, văzute deja pe străzile capitalei

Primele autobuze noi, văzute deja pe străzile capitalei

Primăria municipiului Chişinău informează că încă de ieri, 21 februarie, au fost puse pe rute primele 13 autobuze noi, marca „ISUZU”, achiziționate recent de Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA).


Astfel, 7 unități de transport au fost distribuite pe ruta nr. 5, iar alte 6 autobuze, respectiv, pe linia nr. 19. Mai mult, tot ieri, pasagerii de pe ruta nr. 19 au beneficiat de călătorii gratuite, deoarece de vineri va fi redeschisă linia de autobuz enunțată.

Și primarul general interimar a făcut o scurtă călătorie cu unul din noile autobuze, de pe ruta nr. 5. Ruslan Codreanu s-a arătat impresionat de confortul deplasării cu noile unități de transport. Autobuzele sînt silențioase, ușor manevrabile, au podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, instalații cu aer condiționat, echipament de informare audio și video, se arată în comunicatul emis presei.


Administrația PUA anunță că alte 12 vehicule urmează a fi distribuite pe rute începînd cu ziua de vineri, 22 februarie. Unitățile de transport vor fi puse pe liniile nr. 26 și nr. 9.


Vehiculele achiziționate nu demult de municipalitate au costat 78 milioane de lei, iar surse în acest scop au fost prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2019. 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load