COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primarul a cerut crearea unei hărți a terenurilor unde crește ambrozia

Primarul a cerut crearea unei hărți a terenurilor unde crește ambrozia

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat crearea unei hărți a terenurilor unde crește ambrozia în capitală, menționînd că lupta cu o astfel de plantă periculoasă, precum ambrozia, ar trebuie să înceapă înainte de a da în floare.

Despre aceasta primarul general al capitalei a declarat în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei de astăzi, 4 mai, menționînd că mulți dintre orășenii se plîng că au probleme de sănătate din cauza ambrozie, de aceea distrugerea ei trebuie efectuată deja acum.

Ion Ceban a solicitat șefului ÎM "Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi", Serghei Carp, și pretorilor de sector să identifice zonele în care este răspîndită ambrozia și să creeze o hartă cu informații detaliate despre acțiunile întreprinse și planificate, cu indicarea soluțiilor folosite și cheltuielilor financiare.


"Totodată, anunțați agenții economici și persoanele fizice despre necesitatea de a monitoriza ariile pe care le dețin în proprietatea lor și de a dezrădăcina ambrozia. Amintiți-le, de asemenea, ce pedeapsă este prevăzută de legislație pentru nerespectarea acestor cerințe. Același lucru este valabil și pentru lupta cu căpușele", a menționat Ion Ceban.

De asemenea, el a dispus și asigurarea curățeniei și prezența veceurilor publice în parcurile din capitală, avînd în vedere că interdicția de plimbare prin parcuri este deja ridicată și acestea sînt vizitate de mulți oameni.

În plus, primarul general a fost anunțat despre procesul de dezinsecție și deratizare din capitală. Astfel, săptămîna trecută au fost efectuate lucrări la 92 de blocuri locative în sectorul Ciocana al capitalei, iar lucrările continuă. Ion Ceban a solicitat, în cel mai scurt timp, publicarea tuturor informațiile referitoare la desfășurarea acestor lucrări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load