COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria pregătește un plan urbanistic pentru centrul capitalei și Malina Mică

Primăria pregătește un plan urbanistic pentru centrul capitalei și Malina Mică

Primăria municipiului Chișinău informează că actualmente este în elaborare documentația urbanistică pentru 2 proiecte de profil, inclusiv Planul Urbanistic Zonal Centru și PUZ-ul cartierului Malina Mică.

Administrația publică locală Chișinău urmează să elaboreze respectivele PUZ-uri, în conformitate cu modificările legislative, în condițiile cînd autoritățile municipale nu sînt în drept de a emite autorizații de construire în zonele care nu sînt reglementate.

Declarații în acest sens au fost făcute la ședința operativă a serviciilor municipale de Svetlana Dogotaru, șefa Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Consiliului municipal Chișinău.


Potrivit arhitectului-șef al orașului, în prezent, o echipă de specialiști și reprezentanți ai Ministerului Educației Culturii și Cercetării, reevaluează Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona centrală a capitalei, proiect elaborat în anul 2011, de Institutul Municipal de Proiectări „CHIŞINĂUPROIECT". Ulterior, PUZ-ul pentru zona centrală a orașului va fi definitivat, în conformitate cu legislația în vigoare.

Totodată, membrii Consiliului Urbanistic evaluează în prezent planificarea și înălțimea clădirilor din cartierul Malina Mică, pentru care, de asemenea, este elaborat Planul Urbanistic Zonal.

E de menționat că în zonele unde sînt în elaborare PUZ-urile, nu se emit autorizații de construcții.

Potrivit Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, în continuare se lucrează la elaborarea PUZ-ului din zona str. Mesager, se reanimează PUZ-ul pentru zona rîului Bîc. Totodată, se face cartarea și definitivarea Planului Urbanistic General al municipiului Chișinău. În acest sens, Primăria Chișinău colaborează cu experți în domeniu din Federația Rusă și România.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load