Primăria neagă faptul că licitația pentru autobuze ar fi fost ilegală

Primăria neagă faptul că licitația pentru autobuze ar fi fost ilegală

Contractul de procurare a celor 31 de autobuze noi de model ISUZU pentru Chișinău a fost semnat ieri, fără rezerve, întrucît municipalitatea nu a fost înștiințată despre vreo contestație depusă de compania romînă “BMC Trunck & BUS”, care a participat împreună cu firma cîștigătoare la licitația de autobuze, dar a fost înlăturată chiar dacă ar fi oferit un preț mai mic cu 7 mii de euro pentru fiecare autobuz.


Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că înainte să fie semnat documentul, Primăria a așteptat 11 zile, termenul legal de depunere a contestațiilor.


"Noi am așteptat 11 zile, nu am primit nicio informație legată de vreo contestație", a spus Codreanu după ceremonia de înmînare a cheilor autobuzelor.


Cît privește informațiile potrivit cărora, procedura de licitație ar fi fost netransparentă, primarul a menționat că "s-a mers pe varianta preț - calitate". Făcînd referire la acuzațiile lui Dorin Chirtoacă precum că vehiculele ar fi de fapt, vechi și ar fi fost afectate de inundațiile din Turcia, Ruslan Codreanu a subliniat, la rîndul său, că toate autobuzele sînt noi, licitația avînd loc cu respectarea tuturor normelor legale, restul fiind doar speculații. 


"Eu regret că s-a ajuns la astfel de acuzații, cînd vorbim de o companie globală, nu este scuză că e campanie electorală", a precizat Codreanu.


Potrivit primarului, în urma acestei achiziții, unul din trei autobuze din Chișinău va fi nou. 


"1/3 într-un an este un efort și asta este un succes", a spus Ruslan Codreanu.


Cele 25 de autobuze ISUZU ar putea fi văzute circulînd pe rută chiar de azi.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load