TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primăria neagă faptul că licitația pentru autobuze ar fi fost ilegală

Primăria neagă faptul că licitația pentru autobuze ar fi fost ilegală

Contractul de procurare a celor 31 de autobuze noi de model ISUZU pentru Chișinău a fost semnat ieri, fără rezerve, întrucît municipalitatea nu a fost înștiințată despre vreo contestație depusă de compania romînă “BMC Trunck & BUS”, care a participat împreună cu firma cîștigătoare la licitația de autobuze, dar a fost înlăturată chiar dacă ar fi oferit un preț mai mic cu 7 mii de euro pentru fiecare autobuz.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că înainte să fie semnat documentul, Primăria a așteptat 11 zile, termenul legal de depunere a contestațiilor.


"Noi am așteptat 11 zile, nu am primit nicio informație legată de vreo contestație", a spus Codreanu după ceremonia de înmînare a cheilor autobuzelor.

Cît privește informațiile potrivit cărora, procedura de licitație ar fi fost netransparentă, primarul a menționat că "s-a mers pe varianta preț - calitate". Făcînd referire la acuzațiile lui Dorin Chirtoacă precum că vehiculele ar fi de fapt, vechi și ar fi fost afectate de inundațiile din Turcia, Ruslan Codreanu a subliniat, la rîndul său, că toate autobuzele sînt noi, licitația avînd loc cu respectarea tuturor normelor legale, restul fiind doar speculații.

"Eu regret că s-a ajuns la astfel de acuzații, cînd vorbim de o companie globală, nu este scuză că e campanie electorală", a precizat Codreanu.

Potrivit primarului, în urma acestei achiziții, unul din trei autobuze din Chișinău va fi nou.

"1/3 într-un an este un efort și asta este un succes", a spus Ruslan Codreanu.

Cele 25 de autobuze ISUZU ar putea fi văzute circulînd pe rută chiar de azi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load