COVID-19 în MOLDOVA

Primăria încă îi caută pe cei care se fac vonovați de mirosul urît din capitală

Primăria încă îi caută pe cei care se fac vonovați de mirosul urît din capitală

Doi agenți economici au fost deconectați de la rețeaua publică de canalizare, iar alții riscă să ajungă în aceeași situație dacă se va dovedi că se fac vinovați de mirosul urît din capitală.

Mai mult, primarul general Ion Ceban propune ca pînă în vara anului 2021 să fie identificate soluții tehnice ca fiecare agent economic care revarsă în canalizarea publică ape uzate industriale, să aibă instalate stații de preepurare, scrie agora.md.

Potrivit edilului Ion Ceban, pînă acum agenții economici ce au depășit normele de poluare au primit avize. Totodată au fost întreprinse controale inopinate și preluate probe din apele ce se revarsă în sistemul public de canalizare. Drept urmare, doi agenți economici au fost deconectați de la rețeaua publică de canalizare.


În continuare, Ceban propune să fie prezentate soluții tehnice pentru montarea stațiilor proprii de epurare sau de preepurare a apelor uzate. Termenul menționat este luna iulie 2021.

„De asemenea, în vederea optimizării sarcinilor expuse, „Apă-Canal Chișinău” va trebui să își revadă organigrama întreprinderii, în scopul instituirii unei singure structuri specializate, care va fi responsabilă de calitatea deversărilor apelor uzate și inspectarea întreprinderilor agenților economici. Actualmente sînt două structuri în acest sens. Lucrurile nu trebuie să mai continue așa. Facem tot ce ne stă în puteri pentru a schimba situația”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 20 august, primarul Ion Ceban a dispus crearea unui grup de lucru pentru a depista cauza mirosului neplăcut din capitală.

Potrivit reprezentanților Stației de epurare a apelor uzate, în ultima perioadă de timp a crescut concentrația deversărilor provenite de la agenții economici care nu dispun de stații de pre-epurare. Astfel, apele utilizate în procesul tehnologic, care depășesc limitele admisibile de poluanți, sînt revărsate în sistemul public de canalizare.

Lucrările la Stația de epurare urmează să fie finalizate pînă în anul 2021. Mai exact, sînt desfășurate lucrări de acoperire cu strat de geotextil a unei lagune de deshidratare a nămolului, se întreprind lucrări la bazinele aerare și se dezinfectează nămolul cu soluții speciale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load