COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria Chișinău lansează Proiectul „Educație Online” (VIDEO)

Primăria Chișinău lansează Proiectul „Educație Online” (VIDEO)

Din 20 aprilie, va fi operațional Proiectul „Educație Online”, destinat învățămîntului preuniversitar (clasele primare, gimnazale și liceale). Platforma virtuală va conține materialul didactic care urma a fi predat pînă la sfîrșitul anului de studii 2019-2020, conform curriculumului aprobat. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul general, Ion Ceban.

Noua platformă va dispune de o bibliotecă digitală, creată în scopul asigurării procesului de învățare la distanță pentru elevi, în perioada situației de criză, generată de pandemia COVID-19.

Biblioteca digitală va conține circa 4000 de lecții înregistrate, pentru elevii claselor I - XII, la 15 discipline, inclusiv profil real/ profil umanist. Cursurile înregistrare, vor fi disponibile în limbile romînă și rusă.


Potrivit edilului, ralizarea acestui proiect a fost posibilă prin implicarea Direcției generale educație, tineret și sport a municipiul Chișinău, cu sprijinul partenerilor, care au elaborat un mecanism eficient și rapid, de creare și înregistrare a lecțiilor în format video.

Estimativ, 331 000 de elevi din instituțiile de învățămînt public vor avea acces la programul școlar, elaborat în format virtual, precum și 9 874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități, care la fel, vor putea urma programul educațional de la distanță. De asemenea, aproximativ 27 400 de profesori din cadrul sistemului educațional general vor putea recomanda copiilor noua metodă de studii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load