COVID-19 în MOLDOVA

Primăria capitalei va oferi asistență persoanelor care suferă de dependențe

Primăria capitalei va oferi asistență persoanelor care suferă de dependențe

Ion Ceban a semnat cu Centrul Internațional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor, un Acord de colaborare privind prevenirea consumului de droguri și acordarea ajutorului specializat persoanelor care sînt dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc, jocuri pe calculator, internet.

Potrivit acestuia, atît victimele, cît și membrii familiei acestora, vor beneficia de tratament medical, consiliere psihologică și asistență socială.

„Colaborarea dintre Primăria Chișinău și Centrul Internațional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor prevede: elaborarea unor programe și proiecte în domeniul prevenirii consumului ilicit de droguri; înființarea de centre de tratament și recuperare, socializare și reintegrare socială pentru persoanele dependente de anumite vicii; înființarea de laboratoare mobile de tratare specializată a urgențelor; înființarea de centre de formare inițială și continuă a specialiștilor și voluntarilor.
În comun vom desfășura activităţi de informare a copiilor preşcolari, elevilor şi studenţilor privind prevenirea consumului şi abuzului de substanţe psihoactive noi, droguri, alcool şi tutun. În proiect vor fi implicați mai mulți specialiști, care își desfășoară activitatea în domeniul luptei antidrog”, mai spune edilul.


Mai mult, în următoarea perioadă, 50 de adolescenţi vor primi tratament şi reabilitare antidrog, iar circa 10 mii de copii de vîrsta preşcolară vor primi cărţi care conţin mai multe poveşti terapeutice tematice.

„Este foarte important pentru a ne implica la toate nivelele și de a soluționa unele probleme stringente pentru societate. Doar prin eforturi comune vom reuși să prevenim și să eliminăm situațiile de risc și să creștem o generație sănătoasă”, a mai menționat acesta.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load