COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primăria capitalei se bucură de sprijinul USAID

Primăria capitalei se bucură de sprijinul USAID

Un nou pas spre dezvoltare. Primarul capitalei, Ion Ceban a semnat Acordul dintre Primăria Chișinău și Programul Comunitatea Mea, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Acordul de colaborare prevede forticarea guvernării locale și îmbunătățirea serviciilor publice. Scopul documentului este de a sprijini autoritățile publice locale să devină mai eficiente și cel mai important, mai transparente a spus edilul capitalei într-o postare pe pagina sa de facebook.

”Ca să explic mai succint, Programul USAID ,,Comunitatea Mea", va oferi asistenţă tehnică în domeniile planificării investiţiilor capitale şi financiare multianuale, corelate cu documentele strategice aprobate ale municipiului Chişinău. Pe lîngă toate acestea, suplimentar, specialiştii din domeniul financiar ai primăriei vor beneficia de asistenţă tehnică şi instruiri pentru a maximiza potenţialul de generare a veniturilor locale şi a utiliza practici transparente de planificare şi bugetare în vederea asigurării unui management financiar eficient. Noi avem ca prioritare digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. Cu susţinerea programului Comunitatea mea, Primăria capitalei îşi doreşte să implementeze activităţi ce prevăd implicarea activă a cetăţenilor în procesul de guvernare locală, precum şi iniţiative de accelerare a procesului de digitalizare a serviciilor administrative şi de creştere a atractivităţii municipiului pentru turişti şi investitori”, se arată în postare lui Ceban.


Acum, Primăria Chișinău a devenit una din cele 47 de comunități, care se bucură de asistenţa Programului USAID Comunitatea Mea. Municipiul Chişinău va primi asistenţă în cadrul Programului în următorii trei ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load