TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primăria capitalei anunță crearea unui fond de locuințe de manevră

Primăria capitalei anunță crearea unui fond de locuințe de manevră

În capitală va fi instituit un fond de locuințe „de manevră”. Un Regulament în acest sens a fost elaborat de Direcția Generală Locativ-Comunală de pe lîngă Consiliului Municipal Chișinău.

Dezbaterile publice privind proiectul sînt programate pentru 15 august, transmite logos.press.md


Incidentul de la Otaci, cînd, în urma prăbușirii parţiale a unui bloc de locuit, zeci de familii au rămas fără acoperiș deasupra capului, precum și cel de la Chișinău, după o explozie într-un bloc de pe bulevardul Moscovei, au impus căutarea de locuințe temporare pentru oameni. Cele două cazuri au demonstrat necesitatea urgentă de locuințe de manevră. Mai mult, baza legislativă pentru crearea sa este prevăzută de Legea cu privire la locuinţe.
Conform proiectului de Regulament, rezidenții Fondului municipal de locuințe din Chișinău au dreptul la locuințe din fondul de manevră în următoarele cazuri:

- reparaţie capitală sau reconstrucţia locuinței acestora;
- rezidenții ale căror locuințe au fost distruse sau deteriorate în caz de dezastru natural;
- persoanele evacuate din proprietăți publice sau private, fără să le fie asigurat un alt loc pentru locuit.

Acest din urmă caz este aplicabil dacă persoanele vizate nu au un alt loc de reședință permanent sau temporar, iar venitul pentru fiecare membru al familiei nu depășește minimul stabilit în țară.

Conform Legii privind locuințele, locuinţele de manevră trebuie să aibă o suprafaţă locuibilă de cel puţin 6 m2 pentru o persoană. În perioada domicilierii în locuinţele de manevră în legătură cu reparaţia capitală sau reconstrucţia locuinţelor, locatarii achită plata pentru închirierea locuinţei şi pentru serviciile comunale şi necomunale în temeiul contractului de locaţiune. După terminarea reparaţiei capitale sau a reconstrucţiei locuinţei, locatarii din locuinţele de manevră revin în locuinţa ocupată anterior. Cheltuielile ce ţin de mutare urmează a fi compensate de către proprietarul locuinţei reparate/reconstruite.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load