COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria capitalei a lansat Programul municipal de Granturi Mici 2020

Primăria capitalei a lansat Programul municipal de Granturi Mici 2020

Primăria Chișinău a lansat Programul municipal de Granturi Mici 2020 pentru organizațiile de tineret și grupurile de inițiativă din Capitală.

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, în colaborare cu Centrul Municipal de Tineret și cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a lansat Programul municipal de Granturi Mici – 2020 pentru organizațiile de tineret și grupuri de inițiativă din municipiul Chișinău, transmite Moldpres.

Astfel, în bază de concurs se va oferi suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidînd în acest mod cooperarea cu societatea civilă.


Potrivit directorului Centrului Municipal de Tineret, Petru Grecu, în acest an municipalitatea a declarat că "va susținute proiectele în baza a patru priorități: participarea tinerilor, servicii pentru tineret, oportunități economice pentru tineri și consolidarea sectorului de tineret".

Oficialul a explicat că "suma minimă acordată unei organizații neguvernamentale poate fi de la 25 mii lei pînă la 30 de mii lei. Pentru proiectele care se vor realiza de către un grup de inițiativă - suma minimă acordată poate fi de la 10 mii de lei pînă la 15 mii de lei".

Proiectele înaintate spre finanțare vor avea o durată maximă de implementare de patru luni şi trebuie să se încheie în luna decembrie a anului 2020. Pentru realizarea acestor proiecte de implicare a tinerilor în viața municipiului, Direcția generală educație, tineret și sport a alocat 200.000 de lei, iar Ministerul Educației, Culturii și Cercetării are o susținere de 100.000 de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load