COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Prim-ministrul Moldovei și primarul Chișinăului au discutat despre noi proiecte pentru capitală

Prim-ministrul Moldovei și primarul Chișinăului au discutat despre noi proiecte pentru capitală

Primăria din Chișinău intenționează să procure pînă la sfîrșitul anului 100 de autobuze din Belarus, să asambleze în capitală 50 de troleibuze noi, precum și să amenajeze 10 mii de locuri pentru parcare pentru automobile.

Declarația a fost făcută de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, la întrevederea cu prim-ministrul Ion Chicu, în cadrul căreia edilul l-a informat despre proiectele primăriei de a moderniza și extinde infrastructura rutieră a Chișinăului.

Potrivit lui Ion Ceban, primăria intenționează să procure, pînă la sfârșitul anului, 100 de autobuze din Belarus pentru a spori calitatea transportului public în municipiu.


Autobuzele vor fi asamblate în Chișinău pe platforma parcului municipal de autobuze, astfel vor fi asigurate mai multe locuri de muncă. Unitățile de transport vor fi bine echipate, inclusiv vor fi accesibile persoanelor cu nevoi speciale. După aprobarea în Consiliul municipal a achiziției, procedura va fi lansată și primele autobuze vor ajunge în Republica Moldova în luna iunie.

Ion Ceban a vorbit despre intenția Primăriei de a asambla la Chișinău 50 de troleibuze noi și despre amenajarea a 10 mii de locuri de parcare pentru automobile.

Premierul a salutat planurile municipalității, menționînd că trebuie de rezolvat rapid și eficient problema transportului de pasageri în municipiul Chișinău.

În opinia sa, această problemă a fost prea mult timp ignorată, iar acum transportul public din capitală deseori generează nemulțumiri.

Ion Chicu și Ion Ceban au discutat, de asemenea, despre soluțiile pe termen scurt și lung pentru problema stației de epurare a apelor din Chișinău. Ion Ceban a vorbit despre acțiunile care se întreprind și scenariul planificat de Primărie pentru a soluționa problema.

„Este o prioritate. Orice nu am face, fie drumurile reparate, fie atragerea investițiilor, toate eforturile noastre vor fi umbrite de problema mirosului”, a spus Ion Chicu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load