Poliția se face a nu observa piața „spontană” din sectorul Rîşcani

Poliția se face a nu observa piața „spontană” din sectorul Rîşcani

Piața spontană de la Chișinău, situată la intersecția dintre bulevardul Moscovei şi strada Matei Basarab, continuă să existe, în ciuda numeroaselor plîngeri adresate poliției de către locuitorii din preajmă, nemulțumiți de grămezile de gunoi pe care le lasă de comercianții fără scrupule, care nu doresc să activeze la piaţa din apropiere, amenajată cu mese metalice.


Despre aceasta a relatat pe pagina sa dintr-o reţea de socializare jurnalistul Alexandru Barbov, menționînd că poliția este conștientă de această situație, că există aproximativ zece cereri depuse la Comisariatul de Poliţie al sectorului Rîşcani, există numere de intrare și date de înregistrare, însă situația nu se schimbă prea mult, transmite Noi.md.


El a menționat că, pe piața spontană din capitala de la intersecția bulevardului Moscova și a străzii Matei Basarab, nu se vînd numai produse perisabile, inclusiv lapte, brînză de vaci și carne, ci și alcool, inclusiv băuturi alcoolice tari.


O bună jumătate din comercianți sînt dealeri, şi deloc nu bunicuţe-pensionare. Aceştia sunt echipaţi cu cîntare electronice destul de scumpe, aduc cu ei mese și scaune pliabile. În calitate de depozite folosesc microautobuzele parcate în apropiere și, pe măsura realizării mărfii îşi completează rezervele. Îşi amplasează sentinele pe perimetrul pieţei, care fluieră sau strigă pentru a-i preveni apropierea patrulei poliţieneşti. Cînd apar, pleacă repede, dar se întorc în jumătate de oră, ca și cînd nu s-ar fi întîmplat nimic.


În 150 (o sută cincizeci) de metri de la acest loc există o piață dotată cu mese metalice. Locul este gratuit, există locuri libere, dar comercianții insistă să activeze la această intersecție. După ei, desigur, există grămezi de gunoi. În apropiere există mai multe tarabe de legume care funcţionează în cîmpul legal. Proprietarii nu sînt foarte mulțumiți de situație, dar, conform tradiției basarabene, preferă să tacă și să nu facă nimic.


Locuitorii sunt nemulțumiți de grămezile de gunoi, care le sunt lăsate sub uşi în fiecare zi, dar ca răspuns la observaţiile pe care le fac, comercianții îi ameninţă să le spargă capul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load