COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Piețele din capitală se vor deschide în curînd

Piețele din capitală se vor deschide în curînd

În timpul apropiat, Primăria Chișinău intenționează să desfășoare cîteva ședințe interne pentru stabilirea măsurilor de pregătire a teritoriilor piețelor pentru deschidere.

Anunțul a fost făcut de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii "Logica Puterii" la radio Sputnik Moldova.

Referindu-se la perspectiva reluării activității Pieței Centrale, el a declarat că municipalitatea intenționează și în continuare să se supună deciziei autorităților centrale, dar și să comunice cu oamenii care lucrează pe teritoriul acestei întreprinderi municipale.

"Avem stabilită o discuție cu ei, vom discuta despre modalitățile de reluare a activității în perioada actuală. Firește, așteptăm decizia Comisiei Naționale de Sănătatea Publică. La Bălți s-a mers împotriva deciziei Comisiei și astfel au încălcat legea, iar consecințe, desigur, vor exista. Noi îndemnăm oamenii să nu facă acest lucru", a spus edilul capitalei.


În ceea ce privește posibilitatea deschiderii în curînd a piețelor în sectoare, în legătură cu faptul că acolo numărul de vizitatori nu este prea mare, Ceban a menționat că problema este discutată în acest moment.

"Am primit multe cereri în acest sens. Data de 1 iunie nu mai este atît de departe și nu exclud că unele decizii le vom lua mai devreme. Încercăm să avem o atitudine loială față de comercianții stradali individuali, deoarece înțelegem cît de greu le este din punct de vedere financiar. Trebuie să le dăm o mînă de ajutor", a spus Ion Ceban.

Menționăm că anterior prim-ministrul Moldovei, Ion Chicu, a declarat că de la 1 iunie majoritatea restricțiilor impuse în legătură cu epidemia COVID-19, cel mai probabil, vor fi anulate. Acest lucru se referă și la activitatea piețelor din municipiile Chișinău și Bălți și activitatea sectorului HoReCa.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load