TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pericol pe străzi: Capacele de la gurile de canalizare dispar peste noapte

Pericol pe străzi: Capacele de la gurile de canalizare dispar peste noapte

Pericol pe străzile din Chişinău, din cauza hoţilor care fură grilajele metalice de la gurile de scurgere.

De la începutul anului în 49 de locuri gropile au fost descoperite. De cele mai mult ori, grilajele sînt vîndute la fier vechi. Potrivit poliţiei, aceste centre riscă amenzi pentru faptul că acceptă aceste obiecte metalice.

"Sectorul Rîşcani este lider, de la începutul anului s-au extras 47 de grilaje şi Ciocana cu două grilaje. În sectorul Rîşcani sînt multe zone puţin iluminate, puţin transport public", a spus Andrian Costin, şeful secţiei canalizare pluvială, Exdrupo.


Responsabilii nu exclud faptul că numărul acestora poate fi şi mai mare, întrucît, locuitorii nu mereu sesizează muncitorii despre lipsa acestora.

"Sînt cartiere unde sînt extrase aceste metale, noi nu sîntem anunţaţi şi respectiv noi nu le putem depista, atîta timp cît cineva nu ne sună sau muncitorii noştri nu observă lipsa lor", a declarat Andrian Costin, şeful secţiei canalizare pluvială, Exdrupo.

Deocamdată, responsabilii spun că nu au bani pentru înlocuirea grilajelor furate cu altele noi. Pînă la găsirea gurile de scurgere rămîn descoperite şi prezintă pericol atît pentru pietoni, cît şi pentru şoferi.

"Seara, unele becuri de pe străzi sînt sparte, mergi şi nu vezi unde calci. Nu e vorba de bătrîni sau copii, dar chiar şi cei tineri pot călca şi se pot cădea jos."

"Am avut cazuri cînd mergeam pe drum şi am văzut găuri fără semnalizator, altele cu, dar puteai liber să mergi şi să cazi, în special noaptea cînd iluminarea este slabă, e un pericol mare."

"Am ajuns, ajung periodic, zilnic chiar, nu se rupe roata maşinii, dar este destul de incomod, ceea ce nouă nu ne face faţă, o Capitală europeană."

Săptămîna aceasta, o fetiţă de nouă ani din Străşeni, a căzut într-o groapă deschisă, care a fost folosită cîndva ca rezervor de apă pentru pompieri, iar abia după cinci ore de căutări, minora a fost găsită de poliţişti.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load